Een fiets voor naar school

Loslaten… Of je kroost nu naar de basis- of middelbare school fietst, je moet er op kunnen vertrouwen dat ze er op een veilige en plezierige manier aankomen. Het kopen van een goede nieuwe of tweede hands schoolfiets is dan ook erg belangrijk… Waar moet je rekening mee houden?

Een coole of hippe fiets

De jeugd wil zelf natuurlijk gewoon een coole fiets. Het liefst één zoals die van hun vrienden. Gelukkig is er een zeer ruime keuze coole of hippe fietsen te verkrijgen bij Veloto, of je nu kiest voor een nieuwe of tweede hands fiets. Kom vooral even kijken in onze showroom en laat je uitgebreid informeren.

De keuze voor een schoolfiets

Voor de ouders staan degelijkheid en veiligheid van de fiets natuurlijk voorop. Vooral kinderen die naar de middelbare school fietsen moeten vanaf nu vaak langere afstanden gaan afleggen. Voor deze kinderen is dit vaak het moment om de overstap te maken naar een grotere fiets van 28 inch. Moet uw kind echt grote afstanden gaan afleggen, bijvoorbeeld omdat deze van het dorp naar de stad moet fietsen, dan kan een investering in een e-bike een uitkomst bieden. Wij bieden een prettig geprijsde en geschikte serie aan van Cortina of Qwic.

Kies voor een fiets die is voorzien van de belangrijkste eisen om het fietsen voor jouw kind zo veilig mogelijk te maken. Als eerste natuurlijk de kwaliteit van het frame, die zo stevig mogelijk is. Fietsen van een bekend en goed aangeschreven merk zijn sterk en voldoen aan alle eisen. Kijk bijvoorbeeld naar onze fietsen van Cortina of voor kleinere kinderen aan een fiets van Alpina.

Schooltas

Ook moeten kinderen soms grote tassen met zich mee zeulen vol boeken of een laptop. Houden ze deze spullen in een rugtas, of liever in een tas op de fiets? Als ze op de fiets mee gaan, zijn er verschillende mogelijkheden.
Veel hippe fietsen hebben een voordrager waar een mand of krat op kan. Kijk of deze groot genoeg is en houd er rekening mee dat sturen met een groot gewicht op het voorwiel soms even lastig is. En ze passen lang niet altijd in het fietsenrek!
Andere opties zijn onder snelbinders of in een fietstas.Staan de snelbinders strak genoeg zodat de tas er niet tussenuit glijd? En zijn de fietstassen groot genoeg voor de schooltas?

Veiligheid

Natuurlijk moet de fiets voor de rest ook veilig en in orde zijn.
Dit geldt voor nieuwe en tweede hands fietsen maar natuurlijk ook als uw kind al een fiets heeft. Werkt de verlichting? Doen de remmen het goed? Maar denk ook even aan een werkende fietsbel en eventueel anti-slippedalen. Een fiets met goed opgepompte banden fiets makkelijker! Maar ook een stevig slot moet absoluut niet vergeten worden. Het zou zonde zijn als de mooie fiets van uw kind gestolen wordt.

Veloto helpt u hier graag bij.

We hebben een uitgebreid assortiment accessoires die de tweewieler van uw kind veilig en praktisch voor vervoer naar school maken.
Breng de fiets van uw kind naar onze winkel aan het Rembrandtplein (Koedijkslanden) in Meppel.
Wij kijken hem gratis helemaal voor u na en adviseren u welke onderhoudsaanpassingen voor u van belang zijn. Ook geven we u tips over de beste (en coolste) accessoires.

En dan…

Tijd om ze los te laten, op weg naar school…maar ook weer veilig naar huis!

Bekijk ook eens:
ons eigen online aanbod
de site van Cortina fietsen
de kinderfietsen van Alpin
Qwic elektrische fietsen